27 Mart 2014 Perşembe

Öksürüğe Karşı Kür




Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu öksürük hastalığının sebeplerini, öksürük hastalığına iyi gelen şifalı bitkileri ve bitkisel kürleri açıkladı. Öksürüğe iyi gelen şifalı bitkileri ve bitkisel kürleri bu makalede inceleyebilirsiniz…
Öksürük Tedavisi İçin Bitkisel Kürler
Bir orta boy sarı soğanı 6 yada 8 bölün. 2 bardak su ilave edip, kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakıp, ılıyınca için. Her defasında, yeniden hazırlayıp taze, taze için. eze bölüp bir buçuk bardak su ilave ederek bunu bir miktar kaynatıyoruz. Daha sonra ılımaya bırakarak ılık bir şekilde içiyoruz. Fazla beklemiş suyu içmeyin yeniden hazırlamanız daha uygun olacaktır.
Öksürüğünüz Balgamlı ise :
Yarım litre suya, 7-8 tane keçiboynuzunu kırarak atın ve kaynatın. Kaynamış bu suyu sabah ve akşam aç karnına için. 3 gün sonra balgam atmaya başlarsınız. Özellikle Sigara tiryakilerinin bu kürü uygulamaları tavsiye edilir.
İbrahim Saraçoğlu Adaçayı
Adaçayının içeriğindeki salvin, carnosol asiti ve cirsimaritin Antibiyotik özelliği taşıyan etkin Maddelerdendir.
Adaçayının içinde bulunan önemli bir eterik yağ da, cineol’dür. Cineol, öksürüğü önleyici bir maddedir. Kısacası, Adaçayı hem doğal bir Antibiyotik hem de doğal bir öksürük önleyicidir.
Adaçayının içeriğinde bulunan doğal Antibiyotik özelliği taşıyan etkin maddeler Suda çözünebilen maddelerdir. Suda çözünme özellikleri taşıdıkları için, alkolle tentürleri yapılmadan doğrudan Sıcak suda demleyerek kullanma imkanı sağlamaktadır.
Ağız gargaralarının çoğu bir miktar Alkol kullanılarak hazırlanmak zorundadır. Çünkü bir çok Bitkinin içeriğindeki doğal Antibiyotik özelliği taşıyan etkin maddeler suda çözünmedikleri için, Su ile hazırlanmaları durumunda etkili olamamaktadırlar.
Adaçayının içeriğindeki doğal Antibiyotik özellikli etkin maddeler suda çok kolay çözünme özelliği gösterdikleri için, hem yetişkinler hem de çocuklar için, sıcak suda demleyerek (kısık ateşte kaynatarak) gargara olarak hazırlanmasına imkan sağlamaktadır.

1 yorum:

  1. İbrahim Saraçoğlu'nun Öksürük Kürü'nün yapılış ve uygulamalı gösterimi ve daha onlaraca Hocamıza ait kür ve sağlık konusunda çok faydalı bilgiler için http://www.saglikguncesi.com/ibrahim-saracoglu-oksuruk-kuru/ ziyaret edin.

    YanıtlaSil