27 Mart 2014 Perşembe

Sertleşme Problemine Karşı Kür

Kereviz-Maydanoz


Kullanılacak olan malzemeler 150-
200 gram ağırlığında kereviz (sadece yumrusu) ve yaklaşık onbeş-onaltı adet taze maydanozdur (gövde saplarıyla beraber). 150-200 gramkereviz 300-350 ml (yaklaşık 2,5 su bardağı) kaynayan suya eklenir ve ağzı kapalı tencerede beş dakika kaynatılır. Beşinci dakikadan sonra üzerine onbeş-onaltı adet taze maydanoz (gövde saplarıyla beraber) ilave ettikten sonra kaşıkla karıştırıp, üç dakika daha ağzı kapalı olarak kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz. Toplam sekiz dakika tamamlandıktan sonra ocaktan indirip ılımasını bekleyiniz. Ilıdıktan sonra süzüp kahvaltıdan bir saat sonra ve öğle yemeğinden yarım saat önce bir su bardağı içiniz ve arta kalanı da buzdolabında koruma altına alınız.
Eğer öğle yemeğinden önce veya kahvaltıdan bir saat sonra içme imkânınız olmuyorsa akşam hazırlayıp, akşam yemeğinden bir saat sonra, diğer yarısını da akşam yatağa gitmeden önce içebilirsiniz. Bu kürü her gün taze hazırlayarak yirmi-yirmibeş gün uygulayınız.  Bu kür yılda iki-üç kez uygulanabilir.


Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle, bilmeniz gereken kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu kitaptaki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Bu kitabın içindeki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder