30 Temmuz 2013 Salı

Panik Atak, Angsiyete ve Depresyona Karşı Bitkisel Kür

Maydanoz-Ispanak-Tere Kürü (IMTK) uygulanmaya başladıktan sonra yavaş yavaş çevreyle daha kolay iletişime girebilme, düşüncelerdeki sakinlik ve rahatlık kendisini göstermeye başlar. Bununla beraber isteksizlik, sersemlik ve angsiyete de giderek azalır. IMTK antidepresan, benzodiazepin ve benzeri ilaçların yan etkilerini içermeyen bir kürdür. Kan spektrumunu da olumsuz etkilemez. En önemli avantajlarından ilk ikisi bağımlılık yapmaması ve kür sonlandığında “geri tepme” gibi bir yan tesirinin olmamasıdır. Genelde, bazı antidepresan grubu ilaçlar “geri tepme” olasılığına karşı ani olarak terk edilmezler, hekim önerisine göre dozaj düşürülerek terk edilirler. Böylesi bir durum IMTK’nın terk edilmesinde söz konusu değildir. Hekiminizin verdiği ilaçlar ile rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kür: Depresyon ve korkuya (angsiyete) karşı
Bu kürü uygulamadan önce, ıspanak bölümünü ve ıspanak bölümünün sonundaki tere otuyla ilgili bölümleri de okuyunuz. Kullanacağınız tere ve maydanozun sararmamış olmasına dikkat ediniz. Sararmış olanları kullanmayınız. Kullanılacak olan bitkiler maydanoz, ıspanak ve tere otudur. Sabah, maydanoz- ıspanak, akşam ise, ıspanak-tere otu karışımı kullanılır. Kısaca:

Sabah (maydanoz + ıspanak) karışımı uygulanır.
Akşam (tereotu + ıspanak) karışımı uygulanır.

Saplarıyla birlikte, beş-altı yaprak ıspanak ve on-oniki tane maydanoz kaynamakta olan iki su bardağı suya atılır ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika yavaş yavaş haşlanır. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra bir su bardağı içilir. Her sabah taze olarak hazırlanır. Aynı günün akşamında ıspanakla tere karışımı hazırlanır. Kaynamakta olan iki su bardağı suyun içerisine beş-altı adet saplarıyla birlikte ıspanak ve dokuz-on tane tere (saplarıyla beraber) atılır ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika haşlanır. Ilıdıktan sonra bir su bardağı içilir. Sabah ve akşam için ayrı ayrı hazırlanan bu karışımlar bir ay boyunca her gün uygulanır.  

Dikkat: Taze tereyi bulmak her zaman mümkün olmamaktadır. Onun yerine 1 tatlı kaşığı tere tohumu kullanabilirler

Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle, bilmeniz gereken kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu kitaptaki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Bu bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder