30 Temmuz 2013 Salı

Ağrılı romatizmal şikâyetlere karşı bitkisel kür

Kür: Ağrılı romatizmal şikâyetlere karşı 
Haftada iki-üç defa birer porsiyon dilimlenmiş kerevizi yarım litre klorsuz suda ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş-altı dakika haşlayınız. Haşlama suyunu ikiye bölerek öğle veya akşam yemeğinden bir saat önce veya yemeklerden iki saat sonra içiniz. Haşlama esnasında tuz veya sıvı yağ kullanmayınız. Her gün taze hazırlanmalıdır.

Haşlanmış kereviz dilimlerini her defasında tüketme zorunluluğu yoktur. Ancak, ilk haftadaki kürde tüketilmesinde fayda vardır. İkinci haftadan sonra sadece haşlama suyunu içmekle yetinebilirsiniz. Birinci haftadan sonra romatizmal ağrılarınızın giderek azaldığını gözlemek mümkündür.

Bu kür en fazla üç hafta uygulanır. İleride tekrar romatizmal ağrılar kendini göstermeye başlarsa bir haftalık kür yeterli olacaktır. Eğer romatizmal şikâyetler çok fazlaysa, bu takdirde başlangıç haftasında haftada üç-dört defa birer porsiyon uygulanarak başlanabilir.

Uyarı: Kereviz Tüketimi ve Yüksek Tansiyon 
Herhangi bir nedenle tek başına kereviz kürünü uzun müddet (on günden fazla) uygulamak durumundaysanız, tansiyonunuzu (kan basıncı) zaman zaman ölçtürmeniz gerekir. Çünkü kereviz kürü uzun müddet kullanıldığı zaman bazı kişilerde tansiyon yüksekliğine sebep olabilmektedir. Bu nedenle tek başına kereviz kürü uygulamak durumunda olanların tansiyonlarını sık sık kontrol ettirmeleri gerekir. Eğer tansiyonda bir yükselme gözleniyorsa, kereviz kürünü uygulamaktan vazgeçmek gerekir. Özellikle yüksek tansiyon hastalarının kereviz kürünü uygulamadan önce hekimlerine mutlaka danışmaları gerekir. Genel olarak da yüksek tansiyon hastası olanların kereviz yemeğini çok sık tüketmemelerini öneririm.

Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle bilmeniz gereken nokta, kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder