30 Temmuz 2013 Salı

İshal , Kronik İshal'e Karşı Bitkisel Kür

Kür: İshale karşıSabah kahvaltısından bir saat sonra yedi-sekiz adet karanfil çiğnemeden bir-iki yudum oda sıcaklığındaki suyla yutulur. Aynı günün akşam yemeğinden iki saat önce yedi-sekiz adet karanfil, bir-iki yudum oda sıcaklığındaki suyla çiğnemeden yutulur. Ilık veya sıcak suya ilave edilerek içilmemelidir. Bu küre en fazla yedi gün devam edilir. Kullanılacak karanfilleri yutmadan önce ortadan ikiye bölüp suyla yutmak daha etkilidir. Ancak, havanda ezerek daha etkili olur düşüncesine kapılmayınız. Havanda ezildikten sonra alınması yanlıştır. Aksine etkisi azalır. 

Dikkat
Kür amaçlı kullanılacak karanfillerin bir yıldan daha fazla raf ömrünü geçmemesi gerektiğini unutmayınız. Kuru karanfili iki parmağınızın arasında ezmeye çalışınız, eğer kolayca kırılıp ufalanıyorsa, kullanmayınız. Raf ömrünü doldurmuş demektir. Piyasada karanfil yağı da satılmaktadır. İçten (ağız yoluyla) kesinlikle kullanmayınız.

Dikkat 
Karanfil kürünü on günden fazla uygulamayınız. En erken tekrar bir ay sonra yedi günü geçmemek şartıyla kürü uygulanabilir. Karanfil, yeri doldurulamaz doğal bir antibiyotik kaynağıdır. Hem de geniş sprektrumlu. Yirmisekiz adet antibakteriyel özelliğe sahip etkin maddeler içermektedir. Aşağıdaki tabloda karanfilin içerdiği bazı antibakteriyel özellikli etkin maddeleri görebilmektesiniz.

Not: Hekiminizin önerdiği ilaçlar varsa, mutlaka kullanınız. Bu bitkiye karşı alerjiniz olup olmadığını öğreniniz. Bu kitaptaki tüm bitkisel kürler ancak ve ancak yetişkinler içindir. Burada okuduğunuz bilgilerin, yardımcı ve destekleyici olduğunu gözardı etmeyiniz. Hekiminize danışmadan buradaki bilgilerle kendi kendinize kesinlikle teşhis koymayınız ve uygulamayınız. Unutmayınız ki hastalık yoktur, hasta vardır. Her hastalığın seyri insandan insana değişir. Teşhisi koyacak olan ancak, bir hekimdir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder