30 Temmuz 2013 Salı

Hipoglisemi'ye ( Ani Kan Şekeri Düşmesine ) Karşı Bitkisel Kür

Patates (Solanum tuberosum)



1) Kullanılacak olan patateslerin kesinlikle yeşillenmemiş, filizlenmemiş, kararmamış ve yara almamış olmalarına dikkat etmek gerekir.

2) Patateslerinizi kesinlikle buzdolabında koruma altına almayınız. Çünkü soğuk ortamlarda koruma altına alınan patateslerde redükleyici özelliği olan şeker oluşur. Redükleme özelliği olan bu şeker acrylamid maddesinin ön basamaklarını teşkil eder. Acrylamid klinik deneylerle kanıtlanmış kanserojen bir maddedir. Patateslerinizi ne kadar sıcak ortamlarda koruma altına alırsanız içerdiği nişasta da o kadar hızla şekere dönüşür ve tatlılaşır. Bu sağlık açısından istenmeyen bir durumdur.

3) Eğer karaciğer yorgunluğunuz, hepatit şikâyetleriniz, sarılık veya karaciğer yetmezliği gibi rahatsızlıklarınız varsa patatesi çiğ olarak tüketmeyiniz.

4) Gün içerisinde kan şekeriniz mi düşüyor? Hipoglisemi probleminiz mi var? Bu duruma mükemmel yardımcı bir çözüm, öğle yemeklerinize başlamadan önce bir adet orta boy haşlanmış patates tüketmektir. Eğer gün içerisinde sık sık kan şekeriniz düşüyorsa veya ağır hipoglisemi hastasıysanız sabah kahvaltısında da bir adet orta boy haşlanmış patates tüketerek güne başlayabilirsiniz.

Pirinç pilavı, beyaz ekmek kan şekerini hızlı yükseltir ve hızlı düşmesine neden olmaktadır. Patates de zengin nışasta kaynağıdır, ancak içeriğinde bulunan bazı etkin maddeler ve polyfenol grupları kan şekerini yavaş yükseltir ve kontrollü bir şekilde de  inmesine neden olur.

Not: 
Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle, bilmeniz gereken kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu kitaptaki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Bu kitabın içindeki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder