30 Temmuz 2013 Salı

Kabızlık İçin Bitkisel Kür

PIRASA (Allium porrum)



1) Şiddetli kabızlık çekenlere zeytin yağlı pırasa yemeği mükemmel bir çözüm getirmektedir. İlk günlerde sık sık tüketilecek olan pırasa yemeği bağırsak florasını hem düzene sokacak hem de kabızlığı yavaş yavaş ortadan kaldıracaktır. Zeytin yağlı pırasanın mutlaka pirinçsiz olarak hazırlanması şarttır.

2) Eğer kabızlığınız biyolojik bir nedene dayanmıyorsa beslenme şeklinizi değiştirmek zorundasınız. Benim bu konudaki öncelikli önerim beyaz ekmek yerine kepekli ekmek tüketmektir. Ancak, sürekli kepekli ekmek tüketmek de kabızlık nedenidir. Genel olarak kepekli ve lifli besinleri tükettiğiniz zaman mutlaka normalde içtiğinizden daha fazla su içmeniz gerekir. Aksi takdirde kabızlık kaçınılmazdır. Her insan kendisinde hangi besinlerin gaz ve hazımsızlık yaptığını bilir. Gaz ve hazımsızlığa neden olan bu besinlerden uzak durunuz. 

3) Hangi öğün olursa olsun, yemeğe başlamadan önce mutlaka bir bardak su içiniz. Yemeğinizi bitirdikten sonra mutlaka iki bardak su içerek sofradan kalkınız. En az iki saat başka hiçbir şey yemeyiniz. Yemeklerin üzerine tatlı yeme alışkanlığınız varsa bundan mutlaka vazgeçiniz. Hangi öğün olursa olsun tamamladıktan en az iki saat sonra tatlı yiyebilirsiniz. Bu kural meyveler için de geçerlidir. Ancak, taze beyaz üzüm hariçtir. Yemeğin hemen üzerine yiyebileceğiniz yegane meyve taze üzümdür.

4) Cennet meyvesi (kaki veya Trabzon hurması da denir) kabızlığa karşı mükemmel bir çözümdür. Kabızlık şikâyeti çekenlerin mevsimi geldiğinde bol bol cennet meyvesi tüketmelerini öneririm. 

Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle, bilmeniz gereken kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu kitaptaki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Bu kitabın içindeki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder