30 Temmuz 2013 Salı

Kireçlenmeye karşı bitkisel kür

Kür: Kireçlenmeye karşı
İki adet büyük boy taze (yeşil) ya da kurutulmuş çınar yaprağını soğuk suda yıkayınız ve parçalara ayırınız. Bir su bardağı klorsuz suyu kaynattıktan sonra yaprakları ilave ediniz ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak bir dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra sıcakken süzünüz. Ilıyınca akşam yemeklerinden önce ve gece yatarken içiniz. İki içim arasında en az üç saat fark olmalıdır. Bu küre otuz gün ara vermeden devam ediniz. Her defasında taze olarak hazırlayınız. Şikâyetlere göre dönem dönem tekrarlanabilir.
 
Dikkat: Kulanılacak çınar yapraklarının mutlaka ve mutlaka derin yırtıklı olmasına dikkat ediniz.

Dikkat: İleri safhada kireçlenme şikayeti olanlar bu uygulamadan birkaç gün sonra şikayetlerinin arttığından bahsedebilir, bu taktirde küre birkaç gün ara verip tekrar başlamak gerekir.
 
Doğru olan türü yukarıdaki fotoğrafta Aa olandır. Ab ile gösterilen yanlış olan türüdür.

 
Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle, bilmeniz gereken kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu kitaptaki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Bu kitabın içindeki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder